voordelen van een freelance webdesignr

Werken met een freelance webdesigner: 5 voordelen op een rijtje

Na enkele jaren in vaste loondienst te hebben gewerkt, besliste om te gaan freelancen. Bijberoep werd hoofdberoep en een vast kantoor werd een remote werkplek.

De voorbije jaren waren een boeiende mix van nieuwe connecties, klanten en projecten.

Vaak stel ik ook de vraag naar mijn klanten toe, waarom ze zochten naar een freelance webdesigner en niet een webdesignbureau. Waar liggen de voordelen voor hen, jouw bedrijf en mezelf?

Hieronder vind je 5 voordelen voor mijn klanten, jou en natuurlijk ook mezelf.

1. Flexibiliteit bij werken met een freelance webdesigner

Freelancers werken niet volgens het 9-to-5 principe. Waar je met een bureau na 18u niemand meer aan de lijn krijgt is dit met freelancers anders. Beschikbaarheid op elk moment is een belangrijke en heel vaak doorslaggevende troef voor klanten. Een dringende deadline halen? Klant is koning, en dat op elk moment, weekend inclusief!

Verder heb je als klant ook de optie om jouw freelance kracht in te zetten wanneer en waar je het wil, zonder verplichtingen voor en/of na een afgelegd traject.

2. Communicatie en snelheid

Je mail, bericht of telefoontje verloopt niet eerst via een accountmanager of tussenstation. Je hebt de persoon die je nodig hebt direct te pakken. Vragen en/of opmerkingen verlopen ook via datzelfde kanaal. Eén aanspreekpunt waarbij je voor alles terecht kunt, dat is zowel voor de klant als als voor mij een win-win.

WIN-WIN-WIN

Bovendien zorgt de flexibiliteit ervoor dat de communicatie heel vlot verloopt. Dat projecten op die manier sneller kunnen worden opgeleverd, levert ons beide nog een extra win op.

3. Freelance webdesigners zijn kostenefficiënt

Heel vaak is een freelance webdesigner inhuren goedkoper dan het werken met een bureau. Als freelancer hanteer een (uur)prijs die conform de markt is en waarbij geen andere kosten, zoals het huren van een kantoorruimte of inschakelen van accountmanagers en/of projectmanagers, bijgerekend worden. Want buiten het maken van jouw website, zorg ik ook voor al de rest. Je betaalt dus enkel en alleen voor de expertise en de resultaten, zo ben je zeker van een juiste en eerlijke prijs, bij elk project, op elk moment. 

De creatieve wereld is in constante beweging. Bijblijven is de boodschap. Door bij te blijven met de laatste trends op gebied van marketing en webdesign ben jij zeker van een hedendaagse vormgeving van jouw project.


4. Kwaliteit

De grote uitdaging voor freelancers is de onzekerheid, klanten kunnen komen en gaan, en dat op elk moment. Door deze constante druk en onzekerheid wordt elke klant behandeld als een once-in-a-lifetime-opportunity. Jij wilt tenslotte ook je klanten (tevreden) houden, toch? Bij elk project zet ik als freelancer dus mijn beste beentje voor. Ik zal steeds mijn beste werk leveren, op tijd. 

5. Persoonlijk contact

Door 1 op 1 samen te werken met een freelancer creëer je een sterke (professionele) band. Je krijgt het gevoel dat je alles mag EN kan vragen. Op die manier creëer je vertrouwen in elkaar en worden de beste resultaten behaald. Daarom is het ook van belang dat bij een intake gesprek er de spreekwoordelijke “klik” is.


Overtuigd en een freelance webdesigner en/of digitale allrounder nodig? Ik bespreek graag jouw volgende project, vrijblijvend natuurlijk! Bovendien is het opstellen van een vrijblijvende offerte volledig gratis. Vraag hier je gratis offerte aan of contacteer mij voor meer vragen, opmerkingen of informatie.